به گزارش راهبرد معاصر قیمت روز سهام عدالت در پایان معاملات این هفته و منتهی به 21 شهریور ماه کاهش یافت. بر این اساس ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی به 15 میلیون و 55 هزار تومان رسید.
بر این اساس ارزش 60 درصد سهام عدالت قابل فروش به 9 میلیون و 22 هزار تومان رسید. همچنین ارزش 30 ساهام عدالت قابل فروش هم 4 میلیون و 500 هزار تومان اعلام شده است.
همچنین ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز حدود 30 میلیون تومان اعلام شد که ارزش 60 درصد سهام قابل فروش آن 18 میلیون تومان اعلام شده است. البته ارزش 30 درصد سهام عدالت قابل فروش 9 میلیون تومان است.
در پایان معاملات این هفته بازار در حالی که شاخص کل در این هفته بیش از ۴٫۵ درصد ریزش داشت، ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی نیز نسبت به هفته قبل ۳ درصد افت کرد. این افت سبب شدارزش سبد سهام عدالت طی یک هفته بیش از یک میلیون تومان کم شود.
در حالی که ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی در دو روز ابتدایی هفته به ترتیب 2 و 1.5 درصد رشد کرد و به کانال 16 میلیون تومان رسید اما با توجه به روند نزولی شاخص کل بورس، ارزش سبد سهام عدالت هم کاهش یافت و در پایان هفته به 15 میلیون و 55 هزار تومان رسید.
افت ارزش سهام عدالت در حالی است که در هفته هفته گذشته اکثر سهمهای بنیادین بازار سهام قرمزپوش بودند و شاخص کل بازار حدود 4.5 درصد کاهش یافته بود.
نوسان قیمت یک میلیون تومانی سهام عدالت تنها در سه روز اتفاق افتاد.
فرایند فروش و واریز پول سهام عدالت از همان ابتدا کند بود و همین موضوع موجب اعتراض سهامداران شد اما طبق اظهارات مدیران کارگزاریها به نظر میرسد طی چند هفته گذشته این فرایند کندتر شده است.
در روزهای شروع کاهش شاخص بورس، برخی از فعالان بازار سرمایه با انتقاد از عملکرد کارگزاریها و شرکت سپردهگذاری مرکزی به عنوان ناظر بازار، علت افت شاخص کل را فروش عمده سهام عدالت عنوان کردند.
ادعایی که حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت آن را رد کرد. او میگوید: فروش سهام عدالت باعث نزولی شدن شاخص بورس نشده و نکتهای که این روزها در این رابطه مطرح میکنند صحت ندارد.
او تاکید میکند: از ابتدای آزادسازی سهام عدالت، بیش از شش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شد، اما بازار منفی نشد. در این روزها جمعا ۶۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته شده است. پس نمیتوان گفت که فروش سهام عدالت تاثیر منفی بر بازار گذاشته است.
پس از این انتقادها، شرکت سپردهگذاری مرکزی در روز 27 مرداد ماه اعلام کرد که از این پس سهام عدالت به صورت بلوکی فروخته میشود.
پیگیریهای تجارتنیوز از کارگزاریها طی چند هفته اخیر نشان میدهد که سهام عدالت به صورت خرد فروخته میشود و ناظر بازار اجازه فروش در حجم زیاد را نمیدهد.
در این خصوص محمدحسین اسماعیلپور، مدیر پذیرش و امور شعب کارگزاری بانک انصار گفت: در روز 15 شهریور ماه ما همه سهمها را برای فروش فرستادیم اما ناظر فقط اجازه فروش سهم «جم» را به ما داد که براساس آن 300 میلیارد تومان از این سهم را فروختیم.
مدیر مالی کارگزاری بانک ملت نیز به محدود بودن فروش سهام عدالت اشاره کرد و گفت: با توجه به محدود بودن بازار، ناظر باید اجازه فروش بدهد و با منفی بودن بازار به کارگزاریها گفته شده فعلا از فروش سهام عدالت دست نگه دارند، ولی درخواستهای فروش برای ما ارسال میشود.
بنا به گفته وی، کارگزاری بانک ملت در روز 13 شهریور تنها یک سهم را فروخته که پول آن حدود 500 میلیون تومان است.
نیما حاجیلو، مدیر معاملات کارگزاری بانک سپه نیز در خصوص علت عدم واریز پول سهام عدالت گفت: با دستور مقام ناظر بازار، سهام عدالت در بازار قابل فروش نیست و باید به صورت بلوکی فروخته شود، طبیعتا فروش سختتر شده و ممکن است در برخی از روزها هیچ سهامی فروخته نشود. بنابراین واریز پول نیز با تاخیر انجام میشود.